недеља, 22. новембар 2015.

Najčešće postavljana pitanja
1. PRAVILA KOMENTARISANJA:

Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani Google korisnici i kvalitetniji komentari.
Molimo Vas da vodite računa o pravopisu, dužini komentara i ne pišete komentare velikim slovima.
Redakcija Strip-Utopije zadržava pravo izbora, brisanja komentara ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja i nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti.
Komentari koji sadrže govor mržnje, psovke, uvrede kao i komentari koji se odnose na uređivačku politiku Strip-Utopije neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Strip-Utopije, već samo autora komentara!
Vaše sugestije i primedbe možete da pošaljete na striputopija@hotmail.com.


2. UREĐIVAČKA POLITIKA:

Strip-Utopija (u daljem tekstu SU) je sajt koji se bavi objavljivanjem stripova u njihovom elektronskom izdanju.
Skenirane stripove ne prodajemo, ne štampamo, niti distribuiramo štampana (ni elektronska) izdanja istih. Iz ovih razloga da bi smo sprečili zloupotrebu sajta, skenirana izdanja smanjena su na najmanju čitljivu rezoluciju (oko 110 dpi), a nepotrebne stranice su izbačene što je nedovoljno za kvalitetno i kompletno štampanje istih.
Predlažemo da Vam sadržaj SU posluži kao vodilja za kupovinu štampanih izdanja koja Vam se sviđaju i na taj način pomognete rad naših izdavača, jer u svakom slučaju apsolutno nije isto čitati e-izdanje i strip u štampanoj formi.


3. REKLAMIRANJE I DONACIJE:

U cilju neometanog čitanja i osluškujući reakcije naših čitalaca odlučili smo da ubuduće deo SU ne budu agresivne pop-up (iskačuće) reklame.
Donacije, u smislu pristupa sadržaju sajta, nisu obavezne. One su isključivo na dobrovoljnoj bazi naših čitalaca ukoliko smatrate da smo našim trudom ispunili deo Vaših očekivanja.
Donacije naših čitalaca nisu limitirane kako u minimalnom tako ni u maksimalnom iznosu, što znači da Veličinu poslate donacije ostavljamo Vašem slobodnom izboru. Jedini način da nam pošaljete donaciju je preko e-bankinga PayPal. A oni Vam omogućuju da to uradite na dva načina: preko otvorenog PayPal računa ili direktno sa Vaše platne kartice. Svi ostali načini tipa sms, uplata na žiro račun itd... su isključeni.
Donacije se ostavljaju klikom na žute ikonice "DONATE" koje se nalaze u gornjem desnom i donjem desnom delu bloga. Veza Vas automatski prebacuje na PayPal odakle sledite dalja uputstva.


4. SARADNJA:

Ukoliko imate svog omiljenog strip heroja koji nije zastupljen na SU slobodni ste da ga skenirate, prelomite, prevedete i pošaljete nam završeno izdanje.
Nakon provere autentičnosti i kvaliteta Vašeg rada obajvićemo taj strip navodeći pseudonim ljudi koji su radili na njemu po vašem izboru.
Limiti prilikom preuzimanja objave su da ste skenirali, sredili, prelomili i preveli kompletan kraći serijal, ili najmanje 20 (dvadeset) prvih brojeva dužeg serijala nakon čega možete da nam dostavljete broj po broj u zavisnosti od Vašeg raspoloživog vremena.


Uživajte u čitanju i preporučite
nas Vašim prijateljima,
Strip-Utopija (striputopija@hotmail.com)

2 коментара:

 1. Izvinjavam se!
  Alan Ford čitam bez problema, ali kad sam pokušao da čitam stripove iz edicije "strip nostalgija" font slova mi je jako mali čak i ako ga uvećam na F11. Da li postoji način da još više uveličam stranicu.
  Hvala unapred
  Nenad

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Poštovani g Nenade,

   možemo samo da pretpostavimo da čitate na lap top računaru ili monitoru kratke dijagonale. Na žalost ne može više da se uveća sem ukoliko nemate android uređaj.
   Naime Alan Ford je strip formata B4 a biblioteka nostalgija A4 pa je i logično da je na pc uređajima sa kratkom dijagonalom monitora lošije čitljiv.

   Uživajte u čitanju i preporučite
   nas Vašim prijateljima,

   Srdačan pozdrav

   Избриши