BELLA I BRONCO


Radnja ovog strip serijala smeštena je negde između 1861. do 1865. godine, na divljem zapadu u jeku Američkog građanskog rata. Glavni akteri su naslovni junaci Bella i Bronco. Bella Madigan je spretna, poduzetna i hrabra žena, dok je Bronco visoko školovani Indijanac. Za razliku od Belle koja je izrazito prgava, Bronco je tihi tip muškarca sa pravim rečima u pravo vreme. U ovom serijalu humor se bazira na sarkazmu i gegovima, kao i Bellinoj prkosnoj naravi i otrovnom jeziku. Njih dvoje su česti gosti zatvorskih ćelija uglavnom kao nevino optuženi ili prilikom rešavanja onoga što oni smatraju nepravdom.
Bella i Bronco su stvoreni u radionici SBE. Prvi broj je izašao 1. jula 1984. godine, a ostalih 15 epizoda slede u mesečnom ritmu sve do 1985. godine. Scenario i naslovnice je radio Gino D`Antonio, a na crtanju su učestvovali: Renato Polese, Alessandro Chiarolla i Gino D`Antonio.
Kod nas su bili objavljeni u nekoliko serijala: U specijalnom izdanju Strip zabavnika i kao dodatak Marti Misteriji i Mister No-u. Kao samostalni strip izbacuje ga Hrvatski Strip-agent u obliku četiri integrala.


REDOVNA IZDANJA:


KRAJ EDICIJE

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.