ASTER BLISTOK

Aster Blistok (Le vagabond des limbes) je Francuski naučno fantastični strip koji je zaživeo 1974. godine. Autor scenarija je Kristijan Godard (Christian Godard) a crtač Hulio Ribera (Julio Ribera). Ovaj strip ima tri glavna lika Astera, Maski i Himeru. Kako serijal odmiče Maski i Himera se stapaju u jedan lik pa se u daljem toku radnje Himera više ne pojavljuje. Priča se odvija u svetu koji je paralelan sa našim, odnosno naš svet je predstavljen kao svet snova. Ova dva sveta ne smeju da se mešaju što je i zabranio Veliki zbor koji vlada Univerzumom. Aster je bio pripadnik Velikog zbora, međutim odbacio je sve i prekršio 13. zapovest da bi pronašao ženu koju je upoznao u snu - Himeru. Uz neuspešne pokušaje pronalaženja Himere, prati se i proces Maskijeve metamorfoze. Iako je Maski biološki neodređen, on (ona) zna šta hoće, za razliku od Astera koji je zbunjen i često deluje izgubljen. Erotika je bitan element Astera Blistoka i utkana je kroz celi serijal, a njena primena je često nestandardna. Ukupno je objavljena 31. epizoda u periodu od 1975. - 2003. godine.


REDOVNA IZDANJA:001. Svemirska lutalica
002. U carstvu crnog sunca
003. Lešinari iz kosmosa
004. Demoni okamenjenog vremena
005. Vrhovni alhemičar006. U svetu varki
007. U središtu Amniota
008. Tri zrna života
009. Lavirint
010. Na ivici bezdana011. Sve počinje u paklu
012. Vuci sa Kohma
013. Rat velikom Zboru
014. Uništavanje budućnosti
015. Vreme proroka016. Zvjezdana ropotarnica
017. Dobitna kombinacija
018. Kontrabanda budućnosti
019. Pobesneli tramvaj
020. Gospodin Ko021. Pražnjenje
022. Usamljenik
023. Okončanje
024. Maski ponovo i uvek
025. Mali klon026. Tačka bez povratka

7 коментара:

 1. izvinte,a koja je poenta postavljanja ovih stripova kad ne možemo ko ljudi da čitamo,jer je jako sitno te se ništa ne vidi,a ne može ni da se zumira ni ništa? zaista mi nije jasno,nemam nikakvu želju da uvredim ili budem bezobrazan..jedino ako sam nešto propustio,npr da mogu da se skinu ovi stripovi pa lepo da se čita kolko tolko pristojno il tako nešto,u kom slučaju bih se izvinio..srdačan pozdrav!

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Poštovani g Ignjate,

   propustili ste :)

   U Vrhu bloga imate upustvo za njegovo čitanje. Veliki pozdrav ;)

   Избриши
 2. Одговори
  1. Na žalost zbog našeg nepoznavanja francuskog jezika za sada nema. Ukoliko znate nekoga ko bi mogao da nam prevede 5 nedostajućih epizoda rado bi smo pokušali da ih nabavimo. Veliki pozdrav :)

   Избриши
 3. dobar dan
  vidoh pitanje predhodnika , i vas odgovor. ma dajte ako ste u mogucnosti da ih nabavite uradite to , ja sam prosle godine s mukom nasao 27 (nije moglo da se skine, al se procitalo). kao da je od zlata francuski nije problem preveo bih ga ja, sa ili bez gugl translate ...

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Poštovani,

   pošaljite nam vaš mail na striputopija@hotmail.com i mi ćemo Vam poslati
   vezu do poslednjih 5 brojeva. Ukoliko ih prevedete mi ćemo odraditi obradu.

   Veliki pozdrav ;)

   Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.