BRENDON

Brendon je savremeni strip sa tematikom apokalipse koji se pojavio 1998. godine u Italji. Njegov tvorac je Claudio Chiaverotti rođen 20.06.1965. godine u Torinu gde i danas živi i radi. Grafički kreator lika je Corado Roi koji je zaslužan za izvaredne naslovne strane rađene kombinacijom tehnika (akvarela, gvaža i drvenih bojica). Glavni junak, Brendon D'Arkness je rođen u Stonehavenu u Škotskoj, ali u potpuno u drugačijem svetu "Drugom srednjem dobu" koje dolazi nakon "Velikog mračnog doba". "Veliko mračno doba" je vreme potpunog mraka koje je prouzrokovano udarom velikog astereoida u Zemlju. Velike korporcije koje vladaju Zemljom imale su plan o skretanju "božanstvenog tela" (astereoida), ali taj plan je propao. Nakon toga sledi katastrofa. Zemlju obavija omotač od pepela i prašine koji sprečava prodiranje sunčevih zraka. Zemlja se polako hladi. Tlo postaje neplodno, zaboravljaju se naučna otkrića i svet se vraća mnogo unazad. To je svet u kojem živi Brendon.
Kada je imao dvanaest godina dva događaja su izmenila njegov život. Upoznaje Borisa koji postaje njegov poočim i mentor. Nakon što sledbenici sekte "seme crnog meseca" ubijaju njegovu porodicu, Brendon postaje lutajući vitez, čovek od akcije, zaštitnik slabijih. Njega okružuju najrazličitijje osobe i bića, njegovi prijatelji i neprijatelji: Kristofer - robot koji radi na solarnu energiu. Brendon ga je našao u jedonoj laboratoriji u Londonu i pošto je bio napravljen da obavlja kućne poslove on je odan kući, stalno smišlja neka jela i tera Brendona da ih jede. Zatim tu je Falstaff Brendonov bojni konj sa zvezdom na čelu, Emid Noh najbolji doktor u New Dreamu, Margot šef policije, Zeder čarobnjak.
Kao i svaki junak Brendon pored brojnih prijatelja ima i brojne neprijatelje od likova iz bajki do članova raznih sekti. Tu je Skarr najokrutniji član "Crnog meseca", Andi jedno od najneprirodnijih bića u Brendonobom svetu, Kočija straha koja dolazi noću i otima ljude, Trevanian alhemičar i Strašilo na ajkuli bajkovit lik iz priča pustinjskih nomada.


REDOVNA IZDANJA:


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.