CARNAGE

Carnage (Kanidž - Masakr) je superzlikovac koji se pojavljuje u američkim stripovima Marvel comics-a. Obično je prikazan kao protivnik Spajdermena i arhineprijatelj Venoma. Lik se prvi put pojavio u stripu The Amazing Spider-Man #361 (april 1992), a stvorili su ga scenarista David Micheline i crtač Mark Bagley, iako je prvi Kanidža nacrtao u olovci Chris Marrinan.
Kanidž pripada rasi amorfnih vanzemaljskih parazita poznatih kao simbioti, koji u sa svojim domaćinima stvaraju simbiotsku vezu i daju im nadljudske sposobnosti. Kao potomak Venoma, Kanidž je mnogo moćniji i mračniji od Venomovog simbiota. Kanidž je godinama imao više domaćina, ali  najzloglašeniji ostaje onaj prvi, serijski ubica Cletus Kasadi, čija se sadistička sličnost savršeno slaže sa simbiotom.
Za razliku od Venoma, Kanidž može da lansira delove svog tela na neprijatelje u obliku čvrstog oružja kao što su strelice, koplja, noževi, sekire itd. On ima jedinstvenu sposobnost da mutira svoje dodatke u ruke, noge, pa čak i krila. Može da oseti, prati i blokira svog roditelja Venoma. Konačno, njegove moći oduvek su bile nenormalno pojačane zbog manijakalne volje i ludog pogleda na svet koji je Kasadi imao od svoje 8. godine.

CARNAGE:

CARNAGE USA:

APSOLUTNI CARNAGE - MILES MORALES:

APSOLUTNI CARNAGE - SCREAM:

APSOLUTNI CARNAGE PROTIV DEADPOOLA:
Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.