CRVENA SONJA

Crvena Sonja je stripska junakinja koju su kreirali pisac Roj Tomas (Roy Thomas) i crtač Beri Vindsor Smit (Barry Windsor Smith) za Marvel comics 1973. godine. Debitovala je u 23. broju stripa Konan varvarin. Originalan lik je bio smešten u 16. veku, međutim radi interakcije sa Konanom vremenska linija radnje izmeštena je u Hiborijansko doba. 1975. godine Marvel comics objavljuje prvi broj stripa u kojem je Crvena Sonja glavna junakinja.
Priča o Crvenoj Sonji počinje njenim idiličnim i bezbrižnim porodičnim životom u kući njenih roditelja u stepama Zapadnog Hirkaniana. Kada je napunila 17 godina grupa plaćenika joj ubija familiju i spaljuje kuću. U nameri da brani sebe i svoju porodicu, ona bezuspešno pokušava da podigne mač svoga brata što je dodatno razbesnilo vođu koji ju je za kaznu brutalno silovao. Nakon njihovog odlaska Sonja u svojoj nemoći i tuzi počinje da plače i vrišti za osvetom što doziva crvenu boginju Skatač koja joj daruje neverovatne borilačke veštine uz uslov da ne sme da spava sa muškarcem koji je ne pobedi u poštenoj i fer borbi.


REDOVNA IZDANJA:6 коментара:

 1. crvena sonja, konan, nejtan never, nik rajder, spajdermen, tor, ratovi zvezda. da li ste od ovih stripova odustali jer nema skenova ili nema dovoljnog interesovanja nas citalaca. ili ste ih vec isplanirali za neku dalju buducnost

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. ako je sluzbena tajna recite tako da ne iscekujem vas odgovor svaki dan

   Избриши
 2. Haha, Poštovani, nije tajna nego smo prebukirani poslom pa nam nekad promakne neki komentar. Ne odustajemo ni od jednog naslova. Čim dođemo do kvalitetnih skenova objavićemo ih. Uživajte u čitanju. Veliki pozdrav :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. hvala na odgovoru. zaista ozbiljno sam mislio da je mozda sluzbena tajna bez ironije i sarkazma sa moje strane. bojim se da cemo na kvalitetne skenove da cekamo godinama i decenijama, ali ne okrivljujem ja vas, da ne budem pogresno shvacen

   Избриши
 3. Da li ce te obajaviti jos brojeva Crvene Sonje, dobar je strip i sam njen lik zasluzuje mnogo vecu paznju? Pozdrav

  ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.