DRUŽINA OD VJEŠALA

              
     Družina od vješala je još jedan strip italijanskog autora Magnusa koji je pre ovog stripa radio na Alanu Fordu. Međutim crtač Magnus  se zasitio Alan Forda i napušta svog prijatelja i kolegu Bunkera i osniva sopstvenu malu izdavačku kuću Geis. Magnus je uspostavio saradnju sa Đovanijem Romaninijem koji postaje zadužen za scenario i tako je nastao serijal Družina od vješala kog karakteriše sjajan crtež i zanimljiva priča. U početku su planirana 24 nastavka, ali je zbog smanjenog interesovanja publike broj smanjen na 20.
          U ovom stripu pojavljuje se  veliki broj likova i sudbina, izmišljenih kraljevstava. Tu je između ostalih kmet, bivši pomoćnik krvnika, ostareli štitonoša, blesavi vojvoda, ratoborni kapetan i goropadna djeva. To su likovi toliko različitog karaktera da ne mogu zajedno funkcionisati, a da se ne stvore zanimljive situacije. Izvorna družina se raspada i svako ide odvojenim putem, sa različitim ciljevima da bi se na kraju ponovo sreli i ujedinili u neočekivanom trijumfu. Na svom putu Obješenjaci će iskusiti puno magije, sresti  zbirku zanimljivih likova, kako stvarnih, tako onih preuzetih iz raznih mitologija (Drakula, mletački Dužd, zmajevi, trolovi, kraljevi, prinčevi, veziri, zlodusi ...).

        Družina od vješala je retko duhovit a istovremeno i inteligentan i maštovit strip čiji epilog mami suze na oči i u kojem će svako za sebe da nađe "ono nešto" da ga privuče i dugo zadrži u svom svetu i zato svima preporučujemo njegovo čitanje.


REDOVNA IZDANJA:01. Obješenjaci
02. Kastelan Kobac
03. Otmica Analize
04. Kraljevstvo od Ljepovida
05. Turnir turnira06. Povratak Leoparda
07. Sedmorica mudroglavih
08. Morska mačka
09. Crnorižac
10. Emir od Suharka11. Kraljevski slastičar
12. Prokleta plovidba
13. Robovi Punisa
14. Leteći sag
15. Doktor Nadir16. Ruža nesloge
17. Sijamski duhovi
18. Plamena ljepotica
19. Početak kraja
20. Završni račun


KRAJ EDICIJE


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.