KONAN

Konan je Simerijanski junak antičkog doba. Kreirao ga je Robert E. Howard 1932. godine, u seriji romana epske fantastike.
Varvarin koji sve svoje prepreke razrešava jednostavno, pesnicama i mačem bez moralnih obzira ali instinktivno pravedno. Rado će da ukrade ali i da se odrekne blaga bez žaljenja, ubiće koga mora ali posebno pokvarenjake, zaštitiće slabog ali ne radi neke apstraktne pravde već da bi poštovao kosmički red. Odvešće svaku koju želi u krevet i ostaviće je a da se ona ne oseti povređenom. On je superioran i svakom daje tačno ono što mu pripada, on je mudar bez razmišljanja i savršen u svojoj naivnosti, ranjiv ali nepobediv. On zna da iza svake planine postoji još viša na koju se treba popeti samo zato što je tu, a ako ne, pa šta mari. Njegov bog, Krom, pri rođenju čoveku daje moć i volju i dalje ne sluša nikakve molitve i uživa isključivo u delima svojih podanika.
Kreirao ga je Robert E. Howard 1932. godine, u seriji romana epske fantastike. Nakon Howard-ove smrti, Konana su radili mnogi crtači i pisci među kojima su najpoznatiji L. Sprague de Camp i Lin Carter.


REDOVNA IZDANJA:
KRAJ EDICIJEНема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.