MAXMAGNUS


Maxmagnus  je strip u kojem je glavni karakter istoimeni kralj, kreiran 1968. godine, od strane italijanskih strip-autora Max Bunkera i Magnusa.
Radnja romana smeštena je u srednjem veku, prepuna je crnog humora, a svi likovi ispoljavaju svoju najnegativniju stranu ličnosti na groteskan način. Kralj Maxmagnus (čije je ime sastavljeno od nadimaka dvojice stvaralaca) strastveni je vladar sa jedinom namerom da izmisli nove poreze i načine kako bi iskoristio svoj narod. Njegov "pouzdani administrator", pouzdan je samo po imenu, a u stvari je lopov koji potkrada gde god se ukaže prilika. Između ostalih likova tu je i ljubomorna i zavidna kraljica i njihova ružna i glupa ćerka. Ljudi koji žive u Maxmagnusovom kraljevstvu trpe velike poreze i težak rad, konstantno planirajući revoluciju za koju su previše nesposobni da bi je izveli.


REDOVNA IZDANJA:01. Bio jednom jedan kralj
02. Dan carske pravde
03. Čudotvorno jezero
04. Otmica princa
05. Lanac bratske pomoći06. Osvanuo je veliki dan
07. Svadba je ugovorena
08. Raskošno slavlje
09. Poludjeli princ
10. Sudbonosna zavjera11. Nova godina mira
12. Prijetnja u sjeni
13. Drpiga je uhvaćen
14. Operacija slika i prilika
15. Veliki turnir16. Trenutak pobune
17. Poslije pobune
18. Šepavi triumvirat
19. Javno suđenje
20. Republika četvorookog21. Čovjek za sva vremena
22. Plavokrvna uhoda
23. Novi triumvirat
24. Svačija republika
25. Sve iznova


KRAJ EDICIJE


1 коментар:

  1. Fantastičan serijal, remek-djelo genijalnog para Maxa i Magnusa. Izvrstan scenarij, satira na univerzalni i svevremenski odnos između vlasti i puka, priča puna metafora ispričana na neponovljivi način, priča koja ne zastarijeva, a može se odnositi i na davno prošla, kao i na današnja vremena. Veliko hvala Max/Magnusu i SU. :)

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.