OTPISANI

Na vest da je Adolf Hitler napao Sovjetski Savez, grupa mladih skojevaca odlučuje da formira ilegalnu grupu da bi se suprotstavili Vermahtu. Njihove akcije po Beogradu, dovešće ih na sam vrh liste za uklanjanje Specijalne policije i Gestapoa. Glavni likovi koji nose serijal su: Prle, Tihi, Mrki (Čibi), Joca poštar, Zriki, Striko, Skale, Simke, Cane kurbla, Vlada Rus, Marija, major Kriger, Krsta Mišić itd.. Serijal je dobio ime iz čuvenog dijaloga između šefa specijalne policije Krste Mišića i šefa Gestapoa, majora Krigera kada mu Mišić govori kako sve skojevce ima zapisane pa će brzo da ih pohvataju, na šta mu Kriger odgovara: "Gospodine Mišiću, јa neću da oni budu zapisani, hoću da budu otpisani, razumete, OTPISANI!"


REDOVNA IZDANJA:

6 коментара:

 1. Pozdrav ljubiteljima stripa!
  Molio bih vas ako neko zna koja bi cena bila za strip Otpisani-10 ukoričenih brojeva u savršenom stanju.
  Hvala, pozdrav

  ОдговориИзбриши
 2. Da li moze nesto da izbacite iz edicije stripa ''Dikan''

  ОдговориИзбриши
 3. Hocemo Dikana,hocemo Dikana... :) :) :) :) :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Poštovani, Dikan je u tablama izlazio u Politikinom zabavniku. Svojevremeno je planiran izlazak oko 4 knjiga u kojima su sadržane sve njegove epizode. Ako su objavljene mi ih trenutno nemamo u posedu. Čim dođemo do njih, objavićemo ih. Veliki pozdrav ;)

   Избриши
  2. Znam da je pre nekih 6-7 godina izasla prva knjiga sa nekih 10-tak epizoda.U svakom slucaju hvala na trudu i odgovoru.Nadam se da ce u buducnosti biti nesto na ''SU'' od ovog junaka.Sripljivo cu cekati:) Najbolji ste!Veliki pozdav i sve najbolje.

   Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.