.

.
loading...

RAHAN

Rahan je francuski stripski serijal o praistorijskom čoveku izuzetne inteligencije, koji je prvi put publikovan marta 1969. godine u magazinu "Pif gadget". Priču je započeo Roger Lecureux, a nakon njegove smrti 1999. godine, nastavlja je njegov sin Jean-Francois Lecureux. Na crtežu, uglavnom je radio Andre Cheret, a povremeno i neki drugi umetnici kao Enrique Romero, Zam, DeHuescar.
Sve avanture ovog junaka propraćene su bogatim, realističnim i konzistentnim crtežom od strane majstorske ilustratorove ruke. Rahana su često poredili sa Tarzanom ili Konanom u praistoriji, međutim između njega i pomenutih likova bukvalno nema ni najmanje sličnosti.
Nakon uništenja njegovog plemena u vulkanskoj erupciji, Rahan odlučuje da krene svetom od plemena do plemena i širi prijateljstvo, dobru volju i znanje među onima koji "hodaju uspravno". Sa svojim otvorenim altruizmom koji je često u suprotnosti sa njegovom moćnom voljom za opstankom, Rahanova etika je obuhvaćena kvalitetima koje predstavlja ogrlica od medveđih kandži koju mu je na samrti poklonio njegov usvojitelj, Krao: hrabrost, vernost, darežljivost, strpljenje i mudrost. Nakon svoje ženidbe, on dobija i šestu kandžu koja predstavlja radoznalost. U svojim avanturama Rahan se služi svim dostupnim naučnim metodama da usvoji po malo znanja iz svake situacije u kojoj se nađe. Akcija koja se odvija na stranicama iskače skoro kao da je "živa" te Rahanove naučene lekcije dugo ostaju u pamćenju samog čitaoca.


REDOVNA IZDANJA:001. Slatki izvor
002. Kardirkov izazov
003. Zemlja bele kože
004. Kraov zavet
005. Demonsko drvoНема коментара:

Постави коментар