KET KLOU

Redakcija YU STRIP-a 1981. godine je želela da obogati sadržaj magazina stripom koji bi po duhu bio blizak tradiciji američkih superheroja. Čak je bilo i zamišljeno da se oforme timovi scenarista, olovkara i tušera. Od svih pozvanih autora odazvali su se jedino Toza Obradović i Bane Kerac.
Prva epizoda "Otrovne kandže" bila je urađena po svim Marvelovskim pravilima uključujući i pojavu Pitera Parkera na klupi u parku, ali se brzo pokazalo da je to, ustvari, ćorsokak.
Preuzevši na sebe i scenario, Kerac je dobio priliku da sve okrene naglavce. Toliko naglavce da su nepažljivi čitaoci i kritičari Cat Claw odmah proglasili za parodiju. Srećom većina je odmah shvatila da je ona najobičniji super-heroj, ni bolji ni gori od ostalih.
Radnja stripa se vrti oko studentkinje biologije Karoline Konor koju je ogrebala mačka ozračena zracima iz "Sigma-trona". Ona dobija super-moći koje joj omogućuju da vidi u mraku, može da uvlači i izbacuje nokte, nadprosečnu snagu i okretnost i uvek se pri padu dočekuje na noge. Za razliku od ostalih super-heroja kojima je kostim svetinja, ona redovno dere svoje mrežaste čarape i gubi delove kostima u bitkama.


REDOVNA IZDANJA:

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.