ŠANGAJSKI ĐAVO

Šangajski Đavo je mini serija koja je izašla u 18 nastavaka. Idejni tvorac ovog naslova je Gianfranco Manfredi, a prvi broj izašao je iz pogona Sergio Bonelli Editore u oktobru 2011. godine.
Radnja se odigrava u Šangaju, Kina 1897. godine. Tu upoznajemo Uga Pastorea, glavnog heroja, kao i naslednika srebrne maske koja je pripadala "Skrivenom licu".
Ovo interesantno mesto i istorijski put izabrano je od samog autora kako bi iskazao svoju novu sagu koja se odvijala krajem 1800. godine. Šangaj je već jedna od glavnih azijskih luka, mesto gde se prepliću istočna i zapadna kultura koje se često sukobljavaju zbog različitosti u tradicijama i običajima. Ovde se velike kompanije bore za dominaciju na tržištu začina i tkanine. Nekoliko godina kasnije kineski pobunjenici "bokseri" bore se golim rukama (sledeći učenja drevnih borilačkih škola) protiv stranih sila koje su postavile svoje uporište i sve više pribavljaju sopstvenu korist. U početku ustanak je usmeren protiv hrišćanskih misija, međutim vrlo brzo on sebi postavlja mnogo više ciljeve koji počinju da ugrožavaju same temelje imperije koja je već razorena ekonomskom krizom i teškim dinastijskim borbama. Tu se pojavljuje glavni heroj sa čudnom maskom i pištoljem u ruci kojeg Britanci prozivaju Šangaj Devil (Šangajski Đavo), a to nije niko drugi do običan mladić iz Rima, Ugo Pastore koji je, suočen sa mnogim nepravdama, rešio da se lično umeša na strani dobra.


REDOVNA IZDANJA:


2 коментара:

  1. Ogromno hvala za ovaj strip.Baš me je zanimao ovaj nastavak na Skriveno lice i za sada je serijal dosta dobar.Brzo ste objavili prvih 10 brojeva pa ste malo stali.Jel možemo uskoro očekivati zadnjih 8 brojeva ovog serijala? Pozdrav SU timu, najbolji ste i samo tako nastavite!

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.