SOJ

Soj (The strain) je Američka horor franšiza o vampirima. Kreirali su je Guillermo del Toro Gomez, Meksički režiser, producent i scenarista i Charles Patrick Hogan, Američki pisac, scenarista i producent. Del Toro je na početku osmislio ovu priču u vidu televizijskih serija, ali nije uspeo da pronađe kupca za iste. Njegov agent mu je predložio da prebaci priču iz televizijske u strip seriju uz pomoć pisca Chuck Hogana. Na izradi stripa pridružili su im se još i crtač: Mike Huddleston i boja: Dan Jackson. Prvi broj izašao je u izdanju Dark Horse Comics-a, 14. Decembra 2011. godine a ukupno je izašlo 11 brojeva sa zadnjim koji je odštampan 13. Februara 2013. godine.
Kada Boing 777 sleti na međunarodni aerodrom JFK bez svetala u kabini pilota i prostoriji za putnike, Centar za kontrolu bolesti, u strahu od terorističkog napada, poziva dr Ephraim Goodweather-a i njegov tim stručnjaka za prvu pomoć u slučaju biološke pretnje (Kanarinci tim). Samo stariji zalagač iz španskog Harlema sumnja u mračniju pozadinu ovih događaja - drevnu pretnju koja namerava da zavije čovečanstvo u tamu.
Glavni likovi koji nas vode kroz ovu horor priču su: Abraham Setrakian, vlasnik Rumunske zalagaonice koji pomaže dr Goodweather-u u njegovoj istrazi; Ephraim Goodweather, je glavnokomandujući timu Kanarinaca iz Centra za kontrolu bolesti i Nora Martinez, članica Kanarinac tima koja pokazuje sklonost prema dr Ephraimu.
Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.