VENOM

Venom je izmišljeni antiheroj koji se pojavljuje u američkim stripovima koje objavljuje Marvel comics i koji je blisko povezan sa Spajdermenom. On predstavlja osećajnog vanzemaljskog simbiota sa amorfnim, skoro tekućim oblikom koji preživljava povezujući se sa domaćinom, obično ljudima. Za uzvrat on im daje višestruko pojačane moći. Prvi domaćin bio mu je Spajdermen koji je brzo otkrio njegovu istinsku prirodu i brzo se odvojio od njega. Simbiot je nastavio da se spaja sa drugim domaćinima, posebno sa Edijem Brokom, njegovim drugim i najozloglašenijim domaćinom sa kojim je prvi put postao Venom jedan od najvećih Spajdermenovih neprijatelja.
Iako mu je za život potreban živi domaćin, Venom simbiot je pokazao da je sposoban da brani sebe i kad nije u simbiozi. Zbog njegovog prvog domaćina, Spajdermena, on svim svojim budućim domaćinima daje iste herojske moći. Njegova pojava ne izaziva šesto čulo kod Spajdermena što je povećavalo efekat njegove borbe protiv istog i čak ga nekoliko puta i pobeđivao.
Ranjiv je na vatru i sonične talase, koji mu uzrokuju veliki bol i iscrpljenost ako im je dugo izložen. Može osetiti i pratiti sve simbiote osim Kanidža, koji je naučio kako da blokira njegovu sposobnost ubrzo nakon što se povezao sa Kletusom Kasidijem i prvi put suočio sa Venomom.


KRALJ U CRNOM:Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.