ZMAJEVA STRAŽA

"La geste des chevaliers dragons" stripski je serijal koji spada u žanr "herojske fantastike", a kreirali su ga francuski scenaristi Anne Guero i Gerard Guero koji kao muž i žena rade u paru pod pseudonimom Ange. Interesantno je što se prilikom rada na ovom stripu nisu odlučili za samo jednog crtača već je na njemu radila grupa renomiranih umetnika.
Svaki put kada se negde pojavi zmaj u tom predelu se razvija i hara neizlečiva bolest. Svako živo biće koje se nađe u blizini računajući i biljke i životinje polude, pretvaraju se u monstrume i na kraju umiru. Jedina bića koja su imuna protiv ove kletve su Zmajevi vitezovi sastavljeni isključivo od žena devica, a njihov glavni zadatak je da se bore i unište zmajeve.
Možemo reći da je u ovome serijalu dimenzija seksualnosti veoma izražena i važna komponenta. Razlog tome je što samo device mogu da osete prisustvo zmajeva dok zmajevi njih ne mogu da registruju svojim čulima, tako da samo one mogu da im priđu i da ih ubiju. Niko ne zna zašto ova fizička karakteristika čini razliku jer se objašnjenje ne nazire kroz istorijska dešavanja. Naravno da glavni ženski likovi prolaze kroz mnoga iskušenja i unutrašnje borbe jer jednom prekinuta nit devičanstva briše neobjašnjivi izuzetak koji je neophodan u borbi sa neprijateljem. Fantastičan stripski serijal koji za sada niko nije objavio na prostorima Balkana, skeniran je i preveden od strane strip entuzijasta pa je pred vama skanlacija izdanje.


REDOVNA IZDANJA:Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.